Siirry sisältöön

Seapoint ja yksinpurjehtija Huusela yhteistyöhön

Seapoint ja yksinpurjehtija Huusela yhteistyöhön

Kotimainen veneasemaketju Seapoint aloittaa yhteistyön yksinpurjehtija Ari Huuselan kanssa. Seapointin tavoitteena on saariston ja järvialueiden vetovoimaistaminen, vesistöistä ja luonnosta huolehtien. Yhteistyö Huuselan kanssa tukee yrityksen missiota.

Ari Huusela on purjehtinut Itämerellä yli 30 vuotta. Pohjoinen Perämerikin tuli Huuselalle tutuksi Course Kemi -kisoista 90-luvulla. Suomenlahdella ja Saaristomellä hän on sekä kisannut, että ret- keillyt joka kesä. Imoca Stark-veneensä hän on seilannut Englannista tai Ranskasta Suomeen tai takaisin jo viidesti. On enemmän kuin selvää, että vesillä liikkumisen palveluiden kestävä kehittäminen kiinnostaa Huuselaa.

”Itämeri on rakas kotimereni ja meidän veneilijöiden sekä vesillä liikkumisen palveluntarjoajien on yhdessä pidettävä siitä hyvää huolta. Vastuullisten valintojen tekeminen ja vastuullisen tarjonnan lisääntyminen ovat asioita, joihin haluan kannustaa. Samalla koen, että vesillä liikkumisen turvallisuutta ja helppoutta parantavien toimintamallien kehittämisessä auttaminen voi nopeuttaa asioiden tapahtumista”, kertoo Ari Huusela.

”Olemme tekemässä Suomen veneilystä vähäpäästöisempää. Seapoint Korpoström on Suomen ensimmäinen uusituvaa dieseliä myyvä veneasema. Meille oli tärkeää tehdä avaus juuri siellä, Saaristomeren kansallispuiston läheisyydessä, mutta tavoitteenamme on tarjota uusiutuvaa diese- liä useilla Seapoint asemilla. Asemat eli palvelupisteemme toimivat veneilijän apuna kokonaisval- taisesti. Me kehitämme palvelujamme asiakkaidemme toiveiden suuntaan, mutta haluamme myös vaikuttaa asiakkaisiimme, jotta saamme kaikki nauttia kestävästä ja turvallisesta veneilykulttuuris- ta myös tulevaisuudessa. Yhteistyömme Huuselan kanssa koostuu monista näihin liittyvistä ele- menteistä ja on hienoa päästä tekemään sitä tavoitteellisesti - aivan kuten Huusela vaativat pro- jektinsakin tekee”, Juva Shippingin toimitusjohtaja Fredrik Ekroos sanoo.

Huuselan Stark-veneen tämän kauden ensimmäinen Itämerellä purjehdittava kisa on Seapoint Race, joka starttaa 27.6. Helsingin edustalta ja tulee maaliin Barösundissa, Inkoossa. Kilpailun jär- jestävät Itämeren Purjehtijat ry ja FinIRC. Kilpailun pääsponsorina toimii Seapoint.

Ari Huusela on ensimmäinen pohjoismaalainen purjehtija, joka on koskaan yltänyt IMOCA-luokkaan ja ikonisen Vendée Globen lähtölistalle. Kilpailu starttaa Les Sables d’Olonnesta 8.11.2020 ja se purjehditaan kiertäen maapallo yksin, pysähtymättä ja ilman ulkopuolista apua.
www.arihuusela.fi, www.imoca.org, www.vendeeglobe.org

Seapoint asemat ovat toimineet veneilijöiden palveluksessa vuodesta 2014 lähtien. Seapoint ve- neasemaverkosto Itämerellä käsittää tällä hetkellä 20 palvelupistettä ja tavoitteena on kasvattaa ketjua Suomen rannikkoalueiden lisäksi myös suurimmille järville. Seapoint Savonlinna Saimaalla on jo auki.

Lisätiedot:

Seapoint / Juva Shipping Oy, toimitusjohtaja Fredrik Ekroos, p. 0400 566 140, fredrik.ekroos@juvashipping.fi

Ari Huusela, p. 045 674 5488, ahuusela.oceanracing@icloud.com tai 040 728 1548/tiedotus